كيكة البرتقال بالشوكولاتة اللايت - سالي فؤاد - برنامج سفرة سالي






الوصفة  : طريقة عمل كيكة البرتقال بالشوكولاتة اللايت.

من وصفات وحلويات : الشيف سالي فؤاد (مكتوبة).

برنامج :  سفرة سالي

قناة : بانوراما فوود (PNC food) 

المطبخ : الأوروبي.

حلقة اليوم / امس (1-4-2018)

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

مقادير ومكونات كيكة كيكة البرتقال بالشوكولاتة اللايت بالكوب والجرام  على طريقة الشيف سالي فؤاد :

  • 1 كوب عصير برتقال (200 مللي).
  • 1/2 كوب زيت عباد الشمس ( 100 مللي).
  • 2 بيضة كبيرة الحجم.
  • فانيليا أو روح برتقال من العطار.
  • 2 كوب سكر بني أو أبيض (400 جم).
  • 1 كوب كاكاو دريم خام (100 جم).
  • 2 كوب ونصف دقيق أبيض (حوالي 300 جم).
  • 1 ملعقة صغيرة بيكنج صودا.
  • 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر.
  • 1/2 كوب ماء ساخن (100 مللي).
  • رشة ملح.
  • 2 ملعقة كبيرة بشر برتقال.
  • للتزيين : جناش شوكولاتة + كريم شانتيه شوكولاتة.
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

طريقة تحضير وعمل كيكة كيكة البرتقال بالشوكولاتة اللايت بالخطوات مكتوبة بالتفاصيل والصور على طريقة الشيف سالي فؤاد :

  • في بولة عميقة يوضع البيض ويُضاف عليه السكر ونخلطهم مع بعض بالمضرب السلك.
  • يُضاف الزيت نقلبه معهم ثم عصير البرتقال ونستمر في الخفق.
  • يُضاف بشر البرتقال وروح البرتقال أو الفانيليا مع رشة الملح ونقلبهم كلهم مع بعض.
  • نضيف الكاكاو الخام ونقلبه مع المكونات السابقة.
  • يُضاف البيكنج بودر والبيكنج صودا على الدقيق ونقلبهم مع بعض ونضيفه على باقي المكونات مع إستمرار التقليب المضرب الشبكي.
  • تُضاف الماء المغلي في الآخر ونقلب حتى تمتزج كل المكونات.
  • نجهز قالب كيك وندهنه بالزيت ونبدره بالدقيق علشان نضمن أن الكيكة تتقلب بسهوله لأنها كيكة رقيقة وهشة جداً.
  • تُصب عجينة الكيكة في الصينية ونضع الصينية في الفرن الساخن على درجة حرارة 180 درجة مئوية (يجب تسخين الفرن قبل وضع الصينية بفترة كافية)، ونتركها حتى تستوي.
  • إذا كان الفرن كهرباء مش غاز يعني الأفران اللي بتشتغل من تحت وفوق أو بها مروحة من الداخل فيجب تقليل درجة الحرارة عن الافران العادية يعني يكفي أن تكون درجة الحرارة 160 درجة مئوية فقط حتى تستوي بدون أن تحمر.
  • علشان ماتتلسعش مننا.
  • ممكن نقدمها سادة بدون تزيين أو ممكن تزينها بجناش شوكولاتة.
  • نجهز جناش الشوكولاتة ومقاديره : 500 جم من الشوكولاتة السايحة على حمام مائي ويُضاف إليها 250 جم من الكريمة اللباني أي كمية الكريمة بتكون نصف كمية الشوكولاتة، ونخلطهم كويس جداً مع بعض ولازم تكون الكريمة دافية أو ممكن نضيفهم مع بعض على الحمام المائي علشان ماتمسكش وتفضل سايلة.
  • ممكن صب جناش الشوكولاته الساخن على الكيكة كصوص الشوكولاتة ووممكن أيضا إضافة وردات من الكريم شانتيه للتزيين.
  • ممكن تقطيع الكيكة إلى شريحتين بالعرض وحشوها بالكريم شانتيه الشوكولاتة وتزينها من أعلى بوردات من الكريم شانتيه مثل التورتة مع شرائح من البرتقال على الوجه .. وبالهنا ..........،
  • ممكن 

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

كيكة فانيليا - نجلاء الشرشابي - على قد الايد

بسبوسة المحلات - فاطمة أبو حاتي - مطبخ فاطمة أبو حاتي

الكيكة العادية التقليدية - سالي فؤاد - برنامج حلو وحادق